July 23, 2015

Gradina cu flori

  Ce este de fapt o gradina? Din cate inteleg eu din DEX, este un loc special (sic!), imprejmuit de obicei,in care se acorda o atentie deosebita subiectului gradinii.Astfel iau nastere diverse locuri protejate, in care se poate dezvolta la potential maxim, cam orice, cred eu, plante, animale , diverse ecosisteme chiar, si pana la ganduri, sentimente;ca si concluzie, orice lucru care isi poate manisfesta existenta si merita atentia noastra deosebita poate deveni subiectul unei gradini.
   Insa, in acele spatii protejate am observat ca pot lua nastere chiar si lucruri nemaivazute in alte parti... flori, stele, fluturi, sclipiri,din specii noi care imbogatesc nemijlocit prezentul, manunchiuri de lucruri care pot parea magice la inceput, insa nu sunt decat lucruri normale care insa nu cresc decat in gradini.



    Gradina botanica 'Alexandru Borza' din Cluj-Napoca, un exemplu concludent, este un obiectiv de neratat pe orice itinerar care include si orasul Cluj-Napoca.Aici munca unei echipe de oameni priceputi este rasplatita prin insasi lumea de vis pe care o creeaza.Puteti vedea aici Gradina botanica Cluj-Napoca istoria pe scurt a acestui loc si parte din munca de care a avut nevoie pentru a fi asa cum o vedem acum.La fel e cu orice alta gradina.Prin munca, atentie si dedicatie fiecare ne putem creea propria gradina, unde flori miraculoase,parca, pot inflori in voie, daruind celorlalti stropi din sufletul nostru.
 

No comments:

Post a Comment