September 06, 2013

Remember Kafka

          Da,mi-am decorat micul univers inconjurator,numit de mine casa,         cu aceasta minune a literaturii numita Franz Kafka... si-l recomand                 tuturor.Avand o profunda influenta asupra literaturii secolului XX,              inspirat puternic scriitori precum Jorge Luis Borges,Eugen                Ionescu,Albert Camus,Jean-Paul Sartre si multe alte acte artistice, cinematogarfice si de alta natura.
        S-a nascut la Praga in 3 iulie 1883 intr-o familie de evrei,cu mama vorbitoare de limba germana.A urmat studii in domeniul dreptului si a fost angajat mare parte a vietii ca si functionar la o firma de asigurari.
         Influentat de Kierkegaard,lucrarile sale au iz existentialist precum si un suprarealism radical care l-au scos din tiparele epocii sale.De altfel mare parte a operei sale aduce in discutie spargerea tiparelor care strivesc personalitatea in societate,ii umbresc dezvoltarea si exprimarea libera a fiintei umane .
          Nu pregetati si cititi....Metamorfoza,Procesul,Castelul va vor umple de noi idei de libertate personala,veti aprecia mai mult originalul si va veti privi intr-o alta lumina,mai spectaculoasa si mai mandra.Veti gasi in interior ceva care va va face sa va simtiti indestructibili si fara de sfarsit.Compromisurile vor aparea insignifiante si fara rost.
                                                                                                                          Asa-l vad eu pe Kafka....si admir felul in care ne-a vazut el pe noi.Multumim Franz Kafka si ....cititi,nu uitati 'cititul e sexy'.





No comments:

Post a Comment